Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek
Minőség, Hagyomány, Maradandó értékek

Hírek

Nyílt pályázati felhívások benyújtási határidejét MEGHOSSZABBÍTOTTUK!

2019-09-16 A HOUSES SIHU213 projektünkben tájházak, illetve szállodák részére közzétett nyílt pályázati felhívásunkat meghosszabbítjuk. Az új benyújtási határidő mindkét felhívás esetében: 2019. szeptember 23. (hétfő) 14 óra
 
A pályázatokat elegendő postán vagy személyesen eljuttatni a projektpartnerekhez.

NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS SZÁLLODÁKNAK

2019-07-15
1. A pályázat tárgya: A „HOUSES - Tájházak útja” program partnerei felhívást tesznek közzé, és pályázatot hirdetnek Zala és Vas megye (Magyarország), valamint Pomurska és  Podravska megyékben (Szlovénia) működő szállodák, szálláshelyek részére közösen meghatározott, a tájházakban, tájértékeket bemutató és azok környezetében megvalósuló turisztikai szolgáltatások és kínálatok összehangolására, programcsomaggá fejlesztésére, a szállodák turisztikai kínálatába történő beillesztésére.

NYÍLT PÁLYÁZATI FELHÍVÁS TÁJHÁZAKNAK

2019-07-15
Pályázati felhívás tájházak és tájértékeket bemutató helyek környezetében működő és/vagy azt fenntartó önkormányzatok, civil szervezetek és közösségek számára, helyi/térségi együttműködések kialakítására, a Tájházak útja létrehozására

"Tájházak útja" SIHU213

2019-07-01 Nyertes projektünk az INTERREG V-A Szlovénia-Magyarország Együttműködési Program keretében

Édes Vidék Cukrászműhely

2016-02-11 Az Édes Vidék Cukrászműhely finomságai február 11-től csütörtökönként az MMIK előtti Pannon Helyi Termelői Piacon is kaphatóak!

Méhészeti bemutató a Termelői Piacon

2015-04-30 Közeleg a Méhek Napja!

1 éves a Termelői Piac!

  A Szombathelyi Pannon Helyi Termék Piac egy éves lett!

III. Baba-Mama Börze és Termelői Piac

2015-03-09 Ismét nagy volt az érdeklődés a Herényiek Házában szombaton a közös vásáron.

Újra Baba-Mama Börze és Termelői Piac Herényben!

 
Harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Baba-Mama Börze és a Helyi Termelői Piac közös vására Herényben!

Helyi termelői képzés

  Várunk mindenkit a február 14-én induló, 80 órás helyi termelői képzésünkre Kónyba! Jelentkezéseket korlátozott számban tudunk fogadni.

Közösségi termékfeldolgozás Franciaországban

2015-01-14
A Párizs környéki családi műhelyben sütőtök-krémlevest, savanyú káposztát és egy moldáv recept alapján készülő salátát készítettünk el közösen a termelővel. 

Az év első piaca

  Csütörtökön várunk mindenkit az év első Termelői Piacán 14:00-tól az MMIK előtt!

Ha csütörtök, akkor Termelői Piac!

2014-11-05 Március 27. óta várja változatlanul minden csütörtökön látogatóit és vásárlóit a Termelői Piac az MMIK előtti téren. 

Olasz barátaink látogatása

2014-10-24
Október 24. és 25.-én Olaszországból, Emilia-Romagna térségéből érekeztek hozzánk olasz vendégeink, akikkel felejtehehetlen két napot töltöttünk el.

Új szálloda és kemping Celldömölkön

2014-04-18 Megnyitotta kapuit a JUFA Vulkán Fürdő Resort**** Celldömölkön. 2014. április 23-án (szerdán) ünnepélyes keretek között adják át az új hotelt és kempinget.

Megnyitottuk! Termelői Piac Szombathelyen

 
Április 3.-án csütörtökön délután immár a vasi megyeszékhely is csatlakozott azon településekhez, ahol a környékbeli kistermelők – most éppen 20-an – saját maguk állhattak a vásárlók elé húsáruikkal, tejtermékeikkel, mézeikkel, lekvárjaikkal. A Pannon Helyi Termék Klaszter kezdeményezése Szombathelyen egyedülálló a maga nemében.

KÖZHÍRRÉ TÉTETIK! SZOMBATHELYEN PIAC NYÍLIK

 
FELHÍVÁS
HELYI TERMELŐI PIACON VALÓ ÁRUSÍTÁSRA

HELYSZÍN: SZOMBATHELY, MMIK ELŐTTI TÉR
ELSŐ IDŐPONT: 2014. MÁRCIUS 27.
 

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas Megyei Igazgatósága, a Pannon Helyi Termék Klaszter, továbbá Szombathely Megyei Jogú Város helyi termelői piacot indít. A piacnyitásra 2014. március 27-én (csütörtökön) kerül sor 13.30-kor. Piac nyitva tartása: 13.30-18.00.
Várjuk mindazon Vas megyei termelők jelentkezését, akik
-         magas minőségű élelmiszeripari termékeket állítanak elő saját alapanyag felhasználásával,
-         továbbá rendelkeznek az értékesítéshez szükséges valamennyi engedéllyel.
A résztvevők számára pavilont biztosítunk.
Helypénz: 450 Ft/alkalom
Jelentkezéseket csak a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével áll módunkban elfogadni.
 
Jelentkezési határidő: 2014. március 14.
 
További információ és jelentkezés:
Decsi-Bolla Zsuzsanna
Pannon Helyi Termék Klaszter
Mobil: +36 30 657 44 29
E-mail: bolla.zsuzsa@pannonhelyitermek.hu
Postacím: Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft.
9700 Szombathely, Horváth Boldizsár krt. 9.

Ismerd meg a Helyit

 
Bor és Gasztronómiai előadó körúton voltunk. A szervező Rigler Zsolt célja az volt, hogy a felsőoktatásban tanuló diákok figyelmét felhívja a kézműves magyar élelmiszerek fontosságára a kulturált bor és pálinkafogyasztásra.

Újabb bevásárló-közösség kezdte el a működését

 
A Regionális Fejlesztési Ügynökség után a Herényiek Házában, Herény városrész lakói számára nyílt az újabb Bevásárló-közösség. 

Elismerés

 
2014. január 22-én Szombathelyen a Kultúra támogatásáért díjban részesült termelőnk, Birkás István. A Szombathelyi 7-ben terjedelmes cikk mutatja be a hegyháti pálinkást.
"A szakmáról bármikor bármennyit, de magamról...ez nem olyan egyszerű – így kezdte Birkás István, a Győrvári Pálinkafőzde és Pálinkaház tulajdonosa a beszélgetést. Családi vállalkozásukat feleségével együtt vitték sikerre, szinte a semmiből. Több mint 600 hektáron gazdálkodnak, emellett negyvenféle pálinkát készítenek. Tavaly 600 tonna gyümölcsöt dolgoztak fel a kereskedelmi főzdében." A teljes cikk:
http://szombathelyi7.hu/hirportal/piacter/2165-egy-gasztronomiai-aranydiplomas-mezogazdasagi-nagyvallalkozo

Bevásárlóközösség nyílt

 
Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségen alakult meg az első ADJ HELYET A HELYINEK bevásárlói közösség.
 

Megjenet 2013-as ajándék katalógusunk

2013-11-06

Kedves Vásárlóink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent 2013 évi ajándék katalógusunk.

A katalógus PDF formátumban az alábbi linkről letölthető:
 

OMÉK

  A Magyar Turizmus Zrt. és az Agrármarketing centrum, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium idén 76. (!) alkalommal rendezte meg az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást, vagyis az OMÉK-ot.


Termelői pályázat

2013-07-26
A KEMENES VULKÁNPARK Celldömölk pályázatot ír ki helyi termékek forgalmazására.
(részletek a címre kattintva!)
 
   

Miniszter és államtitkár a pálinkafőzdében

2013-07-26 Négyéves előkészítő munka után tavaly májusban kezdődött meg klaszer tagunknál, a Birkás Pálinka Kft.-nél az a beruházás, amelynek végeredményét megtekintette győrvári látogatása során – Glattfelder Béla EU-s képviselővel együtt - dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is. Az eseményen jelen volt V.Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár, Kovács Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke és Harangozó Bertalan vasi kormánymegbízott is.

Tanulmányút Erdélyben

 
Sikeresen, élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva teljesítette a Pannon Helyi Termék Klaszter csapata második tanulmányútját. A tavalyi olaszországi utat követően 2013-ban Erdély volt az úticél. 

Film a Vasi Hegyhátról

  http://youtu.be/PUe2ZG--stc
Film készült a Hegyhátról. A Hegypásztorkör által elkészített produkció a Youtubeon tekinthető meg. Érdemes Megnézni!

ADJ HELYET A HELYINEK!

  Országos kampány indul a helyi termékek értékesítéséért! Jelentkezzen, csatlakozzon, adjon helyet a helyinek!

Kápolnaavató helyi termelőkkel Oszkóban

 
A Pannon Helyi Termék alapítójának kivételes nap volt március 23.-a. Az Oszkó hegyi kápolnaavatón, szőlő és gyümölcsoltáson a Hegypásztor Kör meghívásának eleget téve a Vidékfejlesztési miniszter, Dr. Fazekas Sándor valamint a Vidékfejlesztési államtitkár, V. Németh Zsolt is részt vett.A nagy érdeklődés mellett, mégis családias légkörben zajló eseményen Nagy Csilla kecskesajt készítő, Szilvágyi Zsolt pedignád fonat készítő, Somogyi Csabáné méhész, Czvik János búzafűlé előállító, Molnár Pálné, őstermelő, Schmeicz Róbert keramikus, Kovács-Mesterházy Viktória lekvárkészítő kínálta portékáját.  A résztvevők Márczi Elvíra kertészmérnök biokertészetről tartott előadásán rengeteg praktikumot és érdekességet hallhattak.

TERMÉK SZEKRÉNY LISTA

  Jelenleg 17 helyszínen áll a Pannon Helyi Termék Klaszter egyik értékesítési felülete a termék szekrény. Polcai tele helyi termékekkel kínálják, és egyben népszerűsítik a közelben tevékenykedő termelőket, kézműveseket.  Jelenleg is helyezünk ki ilyen vagy ezekhez hasonló termékpolcokat, szekrényeket. Hogy jelenleg hol találhatóak szekrényeink, ide kattintva megnézheti.

Klasztertalálkozó 2013. február 20.

2013-02-21
Az elmúlt év eredményeiről, sikereiről és tapasztalatairól, valamint az idei esztendő feladatairól és kihívásairól is beszélgettek a Pannon Helyi Termék Klaszter évindító klasztertalálkozójának résztvevői.

Képzéseink indultak Oszkóban és Zalalövőn

2013-01-26 Januártól indítottuk útjára azt a 100 órás képzésünket, melynek célja, hogy a résztvevőket megismertesse a helyi termék előállítás jogszabályi hátterével. 

Új termékek, új ízek! Helyből finom!

 
Az aszalt alma, a mézes sütemény, az olajban érlelt sajt vagy a szépséget adó tea is a Pannon Helyi Termék Klaszter termék-palettáját színesíti januártól. A termékek már a raktárban vannak...részletek itt :(klikk a címre ! )
 

Boldog karácsonyt!

 
Áldott, békés karácsonyt és sikerekben gazdag újesztendőt kíván a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. csapata!

MEGNYÍLT A JÁKI TEJTERMÉKEK BOLTJA!

2012-12-05
Keresse klasztertagunk minőségi tejtermékeit és füstölt húsáruit Szombathelyen, a Hunyadi Üzletházban!

Pannon Gasztronómiai Élmények zárókonferencia

 
Idén decemberben zárul a Pannon Gasztronómiai Élmények elnevezésű projektünk. A Vas Népe 2012. november 10-i számában Kozma Gábor így írt a projekt zárórendezvényéről.

Megjelent 2012-es ajándék katalógusunk

  Kedves Vásárlóink! Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent 2012 évi ajándék katalógusunk.